Otwarty i zamknięty katalog klientów
- Przejdź doUstawienia – Ustawienia – Ustawienia na poziomie firmyi kliknijWychodzące
- Przewiń w dół do opcjiRoutingi sekcjiUżyj dostarczonych informacji o routingu.
- Gdy ta sekcja jestwyłączona, katalog klientów jest zamknięty; gdy jestwłączona, katalog klientów jest otwarty.